Wing Commander vuodelta 1990 on ensikosketukseni PC-pelaamiseen. Tuolloin laitteiston hinta Euroiksi muunnettuina liikkui siinä 6500 euron kohtaa, joten itselle PC tuli tutuksi kaverin kautta. Kaverini isällä oli PC oman firmansa pyörittämistä varten. Wing Commander pelit tulivat tutuksi suurin piirtein vasta vuonna 1992.
Tuolloinhan myös Simpsonit tv-sarja oli pyörinyt suomessa vasta ensimmäisen kauden verran.
Tuona aikana pelaaminen oli konsolien kultakautta NES:n jäädessä jo taka-alalle SNES:n tullessa markkinoille.
Super Nintendo maksoi julkaisuaikaan sellaiset vähän päälle 300 euroa, joten PC ei tuolloin ollut mitään jokaisen saatavilla.
Eihän PC alustana tuolloin oikein peleihin edes ollut suunnattukaan. Mutta kuten aikuisviihde konsanaan, niin myös pelejä alkoi tulemaan enemmän ja enemmän tälle alustalle.
Tietenkin myös PC koneita alkoi olemaan sen verran paljon, että pelien tekeminen kyseiselle alustalle alkoi olemaan kuitenkin kannattavaa.
Myös laitteistojen tehot olivat sellaisia, että ne pystyivät pyörittämään jo vaativampiakin pelejä ja näyttötekniikka sekä äänikorttien kehitys mahdollisti samantapaisten pelien tekemisen kuin konsoleilla.
VGA näyttötekniikka tuli vuonna 1987 hurjalla 640×480 resoluutiolla, vaikka tukikin yhtäaikaista 16 väriä ja 320×200 resoluutio tuki 256 väriä kerrallaan.
Myös vuonna 1989 julkaistu Sound Blaster kortti oli uusinta uutta PC maailmassa.
Wing Commander 1 & 2
Wing Commander sekä Wing Commander 2 pelit julkaistiin 1990 sekä 1991.
Molemmat pelit saivat lisätehtävä levykkeet sekä ääni lisäpaketit ja nämä julkaistiin myös myöhemmin yhtenä cd-rom kokoelma levynä.
Peli on aikalaisekseenkin hyvin elokuvamainen, jossa ennen laukaisua selostetaan kyseisen tehtävän tavoitteet sekä tämän lisäksi tarinaa kuljetettiin muutamalla välivideolla sekä käytiin keskusteluja Tigers Claw lentotukialuksen kanttiinissa.
Myöhemmässä Wing Commander 2 peliä hieman virtaviivaistettiin ja esimerkiksi sotilasarvoja ei enää samalla tavalla saanut nostettua, kuin ensimmäisessä pelissä mutta muuten peli on kaikilla osa alueilla parantunut.Peli julkaistiin vielä disketeillä.
Wing commander 3: Heart of the Tiger
Kolmas Wing Commander peli näki päivänvalon vuonna 1994. Tuolloin olin jo itsekkin omistanut jo toista PC-tietokonettani joka oli vielä AMD:n 486 prosessori jonka kellotaajutta en nyt enään muista. Koneessa oli juuri hankittu cd-rom asema jolla Wing Commander 3 peli toimitettiin.
Peli vei kokonaisen 4 cd-rom levyä ja suurimman osan tästä tilasta vei pelin loistavat välivideot.Multimedia eli FMV pelit olivat tuolloin suurinta ja uusinta uutta. Laatu näissä peleissä oli tuolloin enemmän surkean laatuisia, mutta kuitenkin muutamia loistavia FMV pelejä oli. Wing commander 3 on yksi niistä.
Muita mainitsemisen arvoisia ovat Tex Murphy Under a killing moon peli, joka oli minun toinen cd-rom pelini jonka koskaan omistin.
Onhan näitä videoita hyödyntäviä pelejä paljon muitakin, mutta niitä ei käsitellä tässä tekstissä.
Pelin näyttelijöiksi on saatu monta kovaakin nimeä ja näitä ovat tietenkin Mark Hamill, Malcolm McDowell,John Rhys-Davies,Tom Wilson sekä Ginger Lynn Allen.
Tom Wilson joka näyttelee pelissä Maniac nimistä hahmoa on monelle tuttu myös Paluu tulevaisuuteen elokuvista Biff:nä.
Sekä myös Ginger Lynn Allen taas tehnyt hieman muunlaisia elokuvia (Googlella löytyy)
Wing Commander 1 – 3 pelit ovat saaneet jälkikäteen lisänimen Kilrathi Saga joka julkaistiin omalla saman nimisellä kokoelmalla ja pelit olivat laitettu toimimaan tuolloin uudella Windows 95 käyttöjärjestelmällä.
Toisaalta taas sota Kilratheja vastaan päättyy trilogian kolmannessa osassa eli WC3: Hearth of the Tiger pelissä.
Toisaalta taas sota Kilratheja vastaan päättyy trilogian kolmannessa osassa eli WC3: Hearth of the Tiger pelissä.
Tsekataan Wing Commander 1 – 3 videoni
Tässä on Wing Commander 1 – 3 peleistäni tekemäni Tsekataan peliä videoni.
No comments:
Post a Comment